Trasee montane - Peisaje montane
Sprijin pentru sportivul Claudiu Miu

Ajutor urgent pentru sportivul Claudiu Miu!

 
Claudiu Miu a fost pana nu demult unul dintre cei mai buni cataratori din Romania, multiplu Campion National si Balcanic la escalada-bloc sau "bouldering".
In clipa de fata, insa, el nu se mai poate catara si a inceput o lupta grea cu o boala devastatoare care ii macina corpul fara mila, punandu-i viata in pericol.
Claudiu a fost diagnosticat cu un reumatism foarte sever plus o infectie cu bacteria producatoare a bolii Lyme si are nevoie de ajutorul nostru pentru a strange 20.000 dolari necesari tratamentului ce l-ar putea salva..  » Detalii
Trasee montane

     Muntii Bucegi

1. Busteni (885 m) - Valea Jepilor - Cabana Caraiman (2025 m) - Cabana Babele (2200 m) - Hotel Pestera (1610 m) - Cabana Padina (1525 m)
Marcaj: cruce albastra
Durata: 5 - 6 ore
     Din Busteni traseul trece pe langa statia telecabinei si urmeaza drumul forestier cateva zeci de metri. Urca din ce in ce mai accentuat prin padure pe versantul nordic al Jepilor Mici si dupa circa 1 - 1 1/2 ore atinge firul Vaii Jepilor. In continuare urca pe versantul sudic al Caraimanului, traverseaza firul apei de mai multe ori printr-o zona cu pajisti si iese spre stanga la Cabana Caraiman. Continua paralel cu firul apei pana in Coama Babele la cabana (3 1/2 - 4 ore). De aici coboara pe piciorul Babelor in Valea Ialomitei. Trece pe langa statia de telecabina Pestera si urmeaza in aval soseaua pe langa Hotelul Pestera spre Cabana Padina.
Observatii: drum interzis pe timp de iarna pe tronsonul Busteni - Cabana Caraiman si periculos pe acelasi tronson pe vreme nefavorabila.


2. Busteni (885 m) - Caminul Alpin - Poiana Costilei (1310 m) - Poiana Pichetul Rosu (1445 m) - "La Prepeleac" (1750 m) - Valea Malaiesti (1720 m)
Marcaj: triunghi rosu
Durata: 5 1/2 - 6 ore
     Din Busteni traseul urmeaza strada Valea Alba, depaseste Caminul Alpin si urca pe Plaiul Munticelului prin padure; traverseaza Valea Costilei, Valea Galbenelelor, ajunge in Poiana Costilei (2 - 2 1/4 ore). De aici traverseaza Valea Cerbului, trece prin Poiana Morarului si ajunge in Poiana Pichetului Rosu, de unde urca spre punctul "La Prepeleac", portiunile cu panta accentuata alternand cu zone mai usoare. De "La Prepeleac" poteca coboara usor, apoi urca in Saua Malaiesti, iar mai departe coboara in Valea Malaiesti.
Observatii: drum interzis pe timp de iarna pe tronsonul Poiana Pichetului Rosu - Valea Malaiesti si periculos pe acelasi tronson pe vreme nefavorabila.Pagina:  1  2  3      Precedenta <     > Urmatoarea
 
Efectul 9.81

Tablouri canvas de vanzare
CV-uri creative, profesionale | TOP CV
Fotografii, fotografi, pasionati de fotografie
Cazare la munte. Pensiuni la munte